miércoles, 17 de febrero de 2010

"LA CLASE"


Reunión del 16 de febrero de 2010




Després de tres sessions del Club de Lectura, Enrique, va suggerir de fer algun comentari sobre les nostres impressions. Pues comencem a caminar. De la pel·lícula La classe la meva impressió va ser de tristor. Tristor que va tenir un moment de descans al final quan van fer una posada en comú sobre el que l’alumnat havia aprés al llarg del curs: volcans, el teorema de Pitàgores, el comerç triangular, la lectura de La República de Plató, ... Un bon moment dintre de la batalla.

Moltes coses em vam cridar l’atenció: el color del professorat, el color de l’alumnat, l’espontaneïtat que manifestaven els estudiants dintre de l’aula, la problemàtica escolar, la problemàtica social, que el professorat no entenia les mares i les mares no entenien el professorat, les relacions entre el professorat...

Si la pel·lícula reflexa alguna cosa de la realitat, aleshores l’escola republicana francesa pensada per a uns ciutadans francesos esta intentant ensenyar a uns nous francesos que no es consideren massa (o gens) francesos.

En molts moments de la peli, em vaig sentir identificat.

Joan Pons

No hay comentarios:

Publicar un comentario

¡Te agradecemos tus comentarios!

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.